De winnaars van 2011

 

 


 

In het schooljaar 2010-2011 werd er naast de klassieke prijs van de geschiedenisles 2011 ook de bijzondere prijs van de geschiedenisles uitgereikt.

 

 

De bijzondere prijs van de geschiedenisles
De bijzondere prijs van de geschiedenisles wordt uitgereikt aan een leerling die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor het vak geschiedenis. De bijzondere prijs is geen jaarlijkse prijs en wordt  bij hoge uitzondering toegekend. Naast  uitzonderlijk goede resultaten voor het vak geschiedenis zijn ondermeer de houding  en ingesteldheid  van de leerling ten opzichte van het vak geschiedenis en de interesse in de invloed/impact van het verleden in de dagelijkse actualiteit doorslaggevende factoren om deze prijs toe te kennen.

 

De bijzondere prijs van de geschiedenisles werd toegekend aan Glenn Willems (6 IW). 

 

 

De klassieke prijs van de geschiedenisles
De klassieke prijs van de geschiedenisles werd uitgereikt voor het beste groepswerk over de Koude Oorlog. De leerlingen kregen de opdracht om in groep een video of website te maken over één van de volgende onderwerpen over de Koude Oorlog:

  • Cartoons tijdens en over de Koude Oorlog
  • Propaganda tijdens en over de Koude Oorlog
  • De invloed van de Koude Oorlog op muziek
  • De invloed van de Koude oorlog op film

 

De klassieke prijs van de geschiedenisles 2011 werd toegekend aan Dmitry Avteniev (6 IW), Michiel Smet (6 EM), Peter Van Eyndhoven (6 IW) en Nick Segers (6 IW). Zij maakten een zeer aantrekkelijke video over cartoons tijdens en over de Koude Oorlog. Ondermeer de visuele uitwerking en de wijze waarop zij de interviews van getuigen uit de Koude Oorlog verwerkten in hun video werd door de jury geprezen.